Filiala Satu Mare a Partidul Social Democrat si-a prezentat posibilii candidati la Primaria municipiului Satu Mare.
Presedintele filialei judetene a PSD, Gheorghe Ciocan, a declarat ca, in urma unui sondaj de opinie in randul satmarenilor, se va stabili care va fi candidatul oficial: actualul viceprimar Gabriel Les sau presedintele organizatiei municipale PSD Satu Mare, Dorel Coica.

Dorel Coica a spus ca municipiul arata din ce in ce mai rau din cauza proastei administrari si crede ca actualul primar, Iuliu Ilyes, membru UDMR, conduce singur primaria, nu cu o echipa de specialisti. Totodata, Dorel Coica a criticat proiectul actualului primar de modernizare a Pasajului Corneliu Coposu, investitie de trei milioane de euro, afirmand ca nici acum nu se stie exact ce se construieste acolo.

Viceprimarul Gabriel Les a prezentat proiectul ISPA de modernizare a sistemului de alimentare cu apa in municipiu, estimat la 37 milioane de euro, de care s-a ocupat in cei patru ani. Gabriel Les spune ca un viitor primar trebuie sa aiba o experienta in administratia locala si sa stie sa deruleze mai departe proiectele incepute ale primariei.

Gheorghe Ciocan a afirmat ca, dupa efectuarea sondajului de opinie, candidatul la primarie mai are nevoie de aprobarea Consiliului municipal al PSD.