PSD ar putea desemna un candidat independent la Primaria Capitalei

Presedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoana, a declarat ca a trecut vremea in care partidul trimitea un candidat la Primaria Capitalei ”numai pentru a i se rupe picioarele” si a anuntat ca nu este exclusa posibilitatea desemnarii unui candidat independent pentru acest portofoliu, pe modelul 1996, cand a fost desemnat sportivul Ilie Nastase.
El a mentionat ca obiectivul principal este sa demoleze ”mitul” potrivit caruia PSD nu poate castiga Bucurestiul si marile orase si, de aceea, a subliniat ca cei care vor fi desemnati pentru aceste primarii vor fi supusi unei selectii si analize extrem de atente, care va avea la baza si sondajele de opinie externe si interne.

Geoana considera ca PSD are o mare sansa de a castiga Primaria Capitalei, in conditiile in care ”actualul primar este o persoana nepopulara si are sanse minime pentru un viitor mandat”.

PSD va recurge la desemnarea candidatilor independenti, daca lista de candidati nu este suficient de puternica, a precizat Mircea Geoana. ”Dar ma indoiesc sa nu gasim nume puternice in PSD. Vom pune toate energiile si toate resursele si vom fi alaturi de candidatul nostru, oricare ar fi el. Voi testa toate numele eligibile. In acest moment, ne uitam cu foarte multa atentie la toate numele care au o sansa sa atraga voturi in Bucuresti si acest lucru face poarte din analiza sociologica pe care o facem. Cred ca va fi un om al partidului, pentru ca altfel se mobilizeaza militantii si votantii nostri cand este un candidat al PSD. Dar nu exclud posibilitatea ca, din analiza noastra, sa apara si nume de independenti care sa fie interesante. In 1996 de ce a apelat PSD la Ilie Nastase? S-a mai intamplat, nu este nimic nou sub soare sa te uiti cu pragmatism la cel care are sanse”.
”Rabdare, sa vedem cum arata sondajele”, a mai spus Mircea Geoana.

Intrebat daca va candida la Primaria Capitalei, presedintele PSD a aratat ca acest lucru ”fuse si se duse”. Pentru liderul social-democratilor, profilul candidatului ideal pentru Primaria Municipiului Bucuresti trebuie sa fie, in principal, diferit de al actualului si fostului primar general. “Avem nevoie de cineva ca sa poata sa aiba si competenta manegeriala, care sa poata face treaba cand ninge in Bucuresti, care sa fie capabil sa aduca buldozerele si sa dea zapada la o parte si sa aiba viziune despre o metropola moderna. Capitala Romaniei arata mai degraba ca un oras de natura balcanica”, a afirmat Geoana.

Deocamdata, el nu a dorit sa faca public numele candidatului la PMB. “Nu o sa-mi smulgeti numele candidatului PSD, pentru ca suntem intr-o campanie extrem de activa, de cercetare a profilului, sanselor si a competitiei”, le-a spus Mircea Geoana ziaristilor. El a reafirmat faptul ca, pana la 15 februarie, PSD isi va anunta candidatii pentru alegerile locale. “Vom vedea si care sunt candidatii independenti care se anunta pe cerul senin al Bucurestiului”, a adaugat liderul PSD.