PSD ameninţă că se va plânge la DNA faţă de modul de adoptare a bugetului la Târgu Mureş

buget.jpgSecretarul executiv al PSD Mureş, Cornel Brişcaru, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că dacă Prefectura Mureş nu va notifica hotărârea de Consiliu Local Târgu Mureş de adoptare a bugetului local, va depune o plângere la Departamentul Naţional Anticorupţie.

Acesta a arătat că bugetul municipiului Târgu Mureş a fost adoptat ilegal de consilierii locali, în urmă cu o zi, deoarece proiectul respectiv nu a fost supus dezbaterii publice, potrivit Legii 52/2003, privind transparenţa decizională în administraţia publică.

‘Dacă Prefectura Mureş nu va notifica hotărârea de Consiliu Local referitoare la acest bugetul municipiului în termenul legal de 5 zile de la comunicare, PSD Mureş nu va mai apela la instanţa de contencios administrativ, ci va face direct plângeri la DNA’, a spus Brişcaru. Acesta a precizat că plângerile la DNA ar urma să fie făcute pentru abuz în serviciu în formă continuată, pe numele primarului Dorin Florea, ca reprezentant al executivului Primăriei, care a întocmit proiectul de buget, dar şi pe numele tuturor consilierilor locali care au adoptat hotărârea de consiliu local.

Şeful Comisiei de Buget-Finanţe din cadrul Consiliului Local Târgu Mureş, Zoltan Kolozsvari, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că acuzaţiile sunt ‘total greşite’ întrucât legea prevede că e necesară o transparenţă, însă ‘nu este precizat niciun termen’. ‘Într-adevăr a fost târziu pus pe site (proiectul -n.r.) pentru că ultima şedinţă de buget a fost luni. Legea spune că dezbaterea publică poate avea loc în cadrul şedinţei de consiliu, deci şedinţa de consiliu care este deschisă şi este publică poate să asigure o dezbatere publică. Legea nu dispune o dezbatere publică aşa cum este prevăzut în alte cazuri. Într-adevăr, bugetul se formează târziu, dar asta este independent de noi, iar legalitatea a fost în totalitate respectată’, a arătat Kolozsvari.

Consiliul Local Târgu Mureş au aprobat, joi, proiectul de buget pe anul 2012, care prevede o scădere a cheltuielilor administrative şi cele cu serviciile, cuprinsă între 20 şi 25%. AGERPRES