PSD Neamţ a eşuat, luni, pentru a doua oară în încercarea de a schimba conducerea interimară a Primăriei Piatra Neamţ asigurată de membri ai PNL. În cadrul şedinţei extraordinare la care au fost prezenţi 22 dintre cei 23 de consilieri locali, majoritatea de 13 consilieri a respins proiectul prin care se încerca schimbarea primarului Dragoş Chitic şi a viceprimarilor Vasile Popescu şi Constantin Teodorescu.

Şedinţa de Consiliu Local s-a desfăşurat sub atenta monitorizare a liderilor judeţeni ai filialelor PSD, UNPR şi PC. Cu toate că proiectul de hotărâre privind schimbarea conducerii Primăriei Piatra Neamţ a fost iniţiat şi semnat de 13 consilieri locali, coaliţia PSD-UNPR-PC-PLR-PPDD a obţinut doar 9 voturi.

La finalul şedinţei de Consiliu Local, deputatul Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ, a declarat că nu consideră rezultatul votului ca fiind un eşec. „PSD are 6 consilieri locali, care au votat acest proiect, deci nu la noi este problema”, a declarat deputatul Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ.

La rândul său, deputatul Mugur Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, a apreciat că liberalii nu au făcut altceva decât să răspundă provocării PSD. „Rezultatul votului este rezultatul unei echipe şi vreau să le mulţumesc. Dacă Guvernul ar organiza alegeri anticipate, nu s-ar mai ajunge în această situaţie în care PSD tot încearcă, fără rezultat, să schimbe conducerea primăriei”, a declarat Cozmanciuc.

O şedinţă similară s-a desfăşurat în urmă cu două săptămâni, atunci când consilierii PSD au încercat schimbarea lui Dragoş Chitic din funcţia de primar interimar, cu Aurelia Simionică. Chitic, la vremea respectivă interimar, a rămas pe funcţie în urma votului şi a propus imediat schimbarea Aureliei Simionică din funcţia de viceprimar, fapt care s-a şi întâmplat. Imediat după şedinţa de Consiliu Local, Dragoş Chitic, care a fost ales consilier pe lista PDL dar a demisionat în octombrie 2014, s-a înscris în PNL.

Funcţia de primar interimar a rămas vacantă după demisia în luna martie a lui Gheorghe Ştefan, cercetat în mai multe dosare penale. AGERPRES