Provocările Transformării Digitale în Sectorul Public, discutate cu specialiști la Constanța

Specialiști din sectorul public au discutat marți, 20 martie 2018, la Constanța despre provocările pe care transformarea digitală le aduce în toate organizațiile. Într-un moment în care explozia noilor tehnologii generează pentru orice organizație probleme de adaptabilitate și utilizare, este importantă discutarea în mod explicit și aplicat a soluțiilor pe care le organizațiile le au la îndemână pentru a-și regândi poziția și a se repoziționa.

Conferința ”Transformare Digitală în Sectorul Public”, organizată în Constanța pe 20 martie, a fost un prim pas către identificarea soluțiilor potrivite și a creat spațiul potrivit discuțiilor deschise și directe pe această temă. Întâlnirea a reunit peste 50 specialiști din sectorul public, reprezentanți ai administrațiie publice locale, specialiști din spitalele publice sau sistemul de educație de stat și a fost organizată de Oameni și Companii cu susținerea partenerilor HP Inc., Atlas Corporation, NS Copiers și Philips Lighting România.

”Evident că astăzi nu mai putem ocoli digitalul, ba chiar dimpotrivă, pe noi ne interesează să accelerăm orice process, pentru că am setat patru piloni pe care trebuie sa-i atingă orice proiect al Municipiului Constanța, atât în zona publică cât și în cea private. Este vorba despre patru ținte precise:  safe city – siguranța cetățenilor, mobilitate, energie și e-city – orașul digital”, a declarat Decebal Făgădău, Primarul municipiului Constanța, în deschiderea evenimentului.

Participanții la întâlnire au aflat apoi de la Mihai Chihaia, Printing Account Manager HP Inc., cum arată biroul viitorului în sectorul public, care sunt soluțiile și echipamentele inteligente care îți permit transformarea fluxurilor de lucru bazate pe hârtie, sau cum securitatea și mobilitatea pot ajuta sau dimpotrivă împiedica transformarea digitală.

Bogdan Lupu, Segment Marketing Manager District South la Philips Lighting România, a prezentat participanților ”Lumina ca interfață între spațiul public și cel digital” și soluțiile inteligente de iluminat,  care schimbă percepția, eficacitatea și modul de lucru în orice spațiu.

Conferința organizată la Constanța este cea de-a doua întâlnire din programul ”Transformare Digitală în sectorul public” în anul 2018, după o primă ediție desfășurată la Iași, pe 2 martie. Programul continua cu noi ediții în 2018 și este implementat de Oameni și Companii, cu susținerea HP Inc. și Atlas Corporation.