Protocol interjudetean pentru reabilitarea infrastructurii din Dambovita si Prahova

Un protocol de colaborare in vederea obtinerii de fonduri nerambursabile pentru reabilitarea si modernizarea DJ 713, care strabate judetele Dambovita si Prahova, a fost semnat de presedintii celor doua consilii judetene.

Valoarea proiectului este de peste 19 milioane de euro, iar fondurile vor putea fi obtinute prin Programul Operational Regional.
Conform proiectului, DJ 713 Sinaia-Cabana Cuibul Dorului-Saua Dichiului-Cabana Babele va fi reabilitat pe aproape 20 de kilometri. Vor fi consolidate zonele cu cedari si alunecari de teren, va fi redimensionat sistemul rutier, vor fi montati parapeti directionali, se va reface semnalizarea rutiera si va fi protejata partea carosabila de caderile de pietre de pe versanti.

”Reabilitarea drumului de acces catre zona turistica a Muntilor Bucegi va duce la dezvoltarea zonei. Avem deja scrisori de intentie de la investitori care vor sa construiasca aici baze sportive, hoteluri. Vrem sa facem o microstatiune in zona de nord a judetului Dambovita. Sunt convins ca vor veni investitori, mai ales ca este o zona cu un peisaj deosebit, este una dintre putinele zone din tara unde mai sunt cocosi de munte sau capre negre”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Florin Popescu.

Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a subliniat, de asemenea, interesul unor investitori de a crea in zona strabatuta de DJ 713 un parc eolian.