Protocol de colaborare între judeţul Argeş şi regiunea Highland din Scoţia

tecau_florin1.jpgAutorităţile administrative din Argeş şi cele din regiunea scoţiană Highland vor încheia un protocol de colaborare în domeniile culturii, medicinei, agriculturii şi atragerii de fonduri europene, au anunţat reprezentanţii Consiliului Judeţean Argeş. Bazele colaborării au fost puse cu ocazia unei vizite în Scoţia a preşedintelui CJ Argeş, Florin Tecău.

“Luni, la Inverness, delegaţia argeşeană a fost primită de liderul Consiliului Regional Highland, doamna Margaret Davidson, primarul oraşului, Hellen Carmichael, precum şi de cei doi viceprimari, Jean Slater şi Elizabeth MacAlister. În cadrul întâlnirii, s-au pus bazele unui protocol (…) privind colaborarea între judeţul Argeş şi regiunea Highland în domeniul cultural, în domeniul sanitar, în agricultură, colaborarea pe proiecte concrete de atragere de fonduri europene şi dezvoltarea relaţiilor economice”, se precizează într-un comunicat al CJ Argeş.

În cadrul întâlnirii s-a mai decis desemnarea unei echipe tehnice formată din reprezentanţi ai ambelor părţi, care va coordona detaliile parteneriatului. Pe parcursul vizitei în Highland, delegaţia argeşeană a fost însoţită de consulul României la Edinburgh, Mihai Delcea, Drew Hendry, deputat în Parlamentul Marii Britanii şi Ken Gowans, consilierul pentru cultură din Inverness. AGERPRES