Un protocol de colaborare intre filialele judetene brasovene ale PNL, PSD si UDMR a fost semnat la Brasov, documentul vizand sustinerea in turul II al alegerilor locale din 15 iunie si ulterior negocieri privind numirea viceprimarilor.
Presedintele filialei Brasov a PSD, Constantin Nita, a declarat, pentru ca, in ceea ce priveste cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean, acestia vor fi unul de la UDMR si unul de la PSD, presedintele CJ fiind liberalul Aristotel Cancescu.
Protocolul semnat la Brasov mai prevede proiectele pe care PSD le-a propus in campania electorala, respectiv constructia de centuri ocolitoare pentru orasele Brasov, Fagaras, Sacele si Codlea. De asemenea, constructia noului Spitalului Judetean de Urgenta, a unui palat expozitional si a unui metrou usor in municipiul Brasov. Toate aceste proiecte sunt considerate de foarte mare importanta si majore pentru dezvoltarea judetului Brasov. Constantin Nita a mentionat in randul proiectelor realizarea Aeroportului International Brasov-Ghimbav. Pentru ca aceste proiecte sa fie puse in aplicare a fost constituita o comisie de monitorizarea a protocolului.

Presedintele filialei Brasov a UDMR, Attila Kovacs, a declarat ca sustine toate proiectele enumerate, intrucat sunt importante si majore pentru dezvoltarea judetului. In opinia sa, configuratia politica a protocolului este posibil sa figureze si in viitoarea guvernare.

In judetul Brasov, din cele 34 de mandate de consilieri judeteni atribuite, PD-L detine 13, PNL – 12, PSD – 7 si UDMR – 2.