spit_jud_olt.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu şi primarul municipiului Slatina, Darius Vâlcov, au semnat miercuri un protocol de colaborare între cele două instituţii pe care le reprezintă în vederea susţinerii financiare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Consiliul Local Slatina şi Consiliul Judeţean Olt, administratorul spitalului slătinean, s-au asociat prin protocolul încheiat miercuri în vederea finanţării cheltuielilor de administrare şi funcţionare a unităţii spitaliceşti, fiecare dintre părţi urmând să contribuie în mod egal cu fonduri.
Asocierea a fost făcută după ce în prima parte a anului o echipă de experţi în domeniul managementului medical a realizat un raport la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina în care sunt evidenţiate aspectele ce trebuie modificate pentru îmbunătăţirea calităţii actului medical.

În baza raportului respectiv, primarul municipiului Slatina şi preşedintele Consiliului Judeţean Olt, împreună cu administraţia spitalului au întocmit un program de dezvoltare pentru spital, în care sunt incluse reabilitări termice ale clădirilor, modernizarea unor compartimente, dotarea saloanelor cu frigidere, schimbarea modului de acces în spital a angajaţilor, bolnavilor şi vizitatorilor etc. Darius Vâlcov a declarat miercuri că efectele măsurilor decise pentru îmbunătăţirea actului medical la SJU Slatina trebuie să fie observate încă din următoarele trei luni şi până la sfârşitului anului în curs trebuie să înceapă şi lucrările de modernizare cu fonduri alocate de CJ Olt şi primărie.

Printre schimbările preconizate la SJU Slatina este şi renunţarea la contractul cu firma care furnizează hrana pacienţilor şi prepararea hranei pentru pacienţi în cadrul spitalului, în funcţie de numărul de pacienţi care anunţă că doresc să primească alimente de la spital. AGERPRES