ontanu_dimitriu.jpgPrimarul sectorului 2, Neculai Ontanu, si presedintele Camerei de Comert si Industrie a municipiului Bucuresti, Sorin Dimitriu, au semnat un protocol de colaborare anticriza, convenind sa coopereze in acesti ani in care se manifesta criza economica la nivel mondial.
Potrivit „Protocolului anticriza”, autoritatile doresc sa acorde o atentie deosebita programelor cu finantare din fonduri structurale, cat si derularea unor investitii in infrastructura.

Parteneriatele public-private sunt elemente esentiale care sunt urmarite prin intermediul acestui protocol, edilul sectorului 2 fiind convins ca acestea vor fi benefice pentru ambele parti, in special in aceasta perioada. Sorin Dimitriu a aratat ca, in programul sau, Camera de Comert si Industrie a municipiului Bucuresti isi propune ca, in urmatoarea perioada, sa organizeze cursuri de specializare pentru pregatirea de personal in vederea intocmirii proiectelor europene, in scopul atragerii de fonduri structurale cat si consultatii pentru mediul de afaceri.

„Criza este o realitate, putin gasita la nivelul Bucurestiului, dar ea exista. Studiile organizatiilor internationale arata ca, spre sfarsitul anului 2011, criza se va sfarsi, dar cei pesimisti sunt de parere ca va continua si dupa aceasta data. Cu siguranta, la sfarsit vom vorbi si despre o stabilizare. Avem o logistica buna si cred ca in parteneriat cu Primaria sectorului 2 vom putea sa sprijinim atat mediul de afaceri cat si proiectele autoritatii locale. Camera de Comert ar putea lucra pentru proiecte de vizeaza protectia mediului – organizam cursuri in semestrul 2 sustinute de specialisti internationali, deoarece proiectele reprezinta o alta solutie de finantare”, a spus Sorin Dimitriu.

Neculai Ontanu a subliniat si el ca perioada urmatoare va fi una dificila atat pentru comunitatea locala cat si pentru oamenii de afaceri, de aceea, spune el, se impune o colaborare mai stransa intre cele doua parti. „Ne pregatim sa fim mai transparenti in legatura cu investitiile. Daca exista de lucru, atunci si comunitatea si mediul de afaceri sunt in beneficiu. Sunt oameni aflati in somaj care se alimenteaza de la bugetele locale, dar avem o traditie si rezultate bune cu dv. pe care dorim sa le ridicam la un nivel mai mare. Este nevoie ca astazi sa intarim conlucrarea cu agentii economici”, a spus Ontanu.

El a sustinut ca, in acest an, Primaria sectorului 2 doreste sa deruleze investitii in reabilitarea termica a blocurilor. Exista 455 de blocuri care au documentatia pregatita pentru a se putea organiza licitatiile in vederea derularii lucrarilor, cat si investitii in lucrarile de apa si canalizare. De asemenea, primarul Ontanu are atrase fonduri pentru realizarea a doua pasaje in zona Tunari si Andronache-Stefanesti, pentru care ar vrea ca societati particulare sa participe pentru angajarea lucrarilor.

„Este bine sa cumparam produse romanesti pentru a ne mentine locurile de munca in Romania si a asigura conditii mai bune pentru cetatenii nostri”, a mai spus Ontanu.