Serviciul public de transport în comun din municipiul Galaţi a fost paralizat, luni, după ce şoferii autobuzelor au decis să intre în grevă spontană. Ca urmare a acestui fapt, mii de gălăţeni au întârziat la muncă, excepţie făcând angajaţii din combinatul siderurgic Arcelor Mittal Galaţi, pentru care cele circa 30 de curse convenţie au circulat.

Cei aproximativ 240 de şoferi, angajaţi ai societăţii locale de transport în comun SC Transurb SA, reclamă salariile mici, condiţiile grele de muncă şi cer demisia actualei directoare a societăţii, Genica Totolici.

În ciuda discuţiilor purtate câteva ore de reprezentanţii primăriei şi conducerea societăţii, protestatarii nu s-au răzgândit şi au decis să nu mai iasă cu autobuzele în oraş până când nu se va da curs revendicărilor lor. Directorul societăţii Transurb, Genica Totolici, spune că mărirea salariilor nu a fost posibilă din cauza crizei, dar şi din pricina primăriei, care a întârziat cu alocarea subvenţiilor.

Viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, le-a promis angajaţilor Transurb că va analiza problema şi că, până la sfârşitul săptămânii, se vor găsi soluţii. Din păcate, promisiunile nu i-au convins pe şoferi să îşi reia activitatea, motiv pentru care gălăţenii s-au îngrămădit în microbuzele private sau au mers pe jos. SC Transurb are, în prezent, 796 de angajaţi, din care 243 de şoferi de autobuze. AGERPRES