Protest la Consiliul Judeţean Botoşani în semn de nemulţumire faţă de nivelul mic al salariilor

Angajaţii Consiliului Judeţean Botoşani au declanşat un conflict spontan, nemulţumiţi de nivelul salariilor din instituţie. Funcţionarii CJ au întrerupt activitatea, cerând majorarea retribuţiilor la nivelul celor din alte consilii judeţene din ţară.

Personal din CJ, atât cel cu funcţii publice, cât şi cel contractual, cere uniformizarea salariilor, aşa cum prevede o decizie a Curţii Constituţionale nr. 794, care prevede salarii egale pentru aceleaşi categorii profesionale.

Salariile ar fi trebuit să crească de la 21 decembrie, însă am rămas cu cele mai mici salarii din ţară şi nu e corect. Sunt discrepanţe foarte mari şi tocmai asta a fost şi ideea emiterii deciziei de către Curtea Constituţională, până la intrarea în vigoare a Legii unice a salarizării. Ni s-a spus că e de durată calculul noilor salarii“, a declarat vicepreşedintele sindicatului din CJ, Sanda Constantinică.

Angajaţii CJ susţin că există situaţii în care salariile din CJ Botoşani sunt mai mici cu până la 75% faţă de salariile pe funcţii similare în alte consilii judeţene.

“Un şofer angajat la CJ are un net de 1.300 de lei, iar un şofer la Bacău – 2.300 net, iar la Vrancea – 2.700 de lei”, susţine unul dintre şoferii instituţiei din Botoşani.

Salariaţii nemulţumiţi urmau să fie primiţi la negocieri de preşedintele CJ, Costică Macaleţi. AGERPRES