Desi a trecut numai o saptamana de cand primarul Ion Lungu a lansat dezbaterii publice proiectul construirii unui Centru de afaceri in Suceava, pe actualul amplasament al Stadionului Areni, trei firme straine si-au exprimat deja intentia de a investi in acest proiect.
Este vorba despre companiile Adama si Aura Investments ltd. din Israel si de Inverciones los Carpatos din Spania. Dupa discutii de principiu cu conducerea Primariei Suceava, reprezentantii companiei Adama si-au declarat disponibilitatea de a investi chiar si 100 de milioane de euro in acest proiect. In acelasi timp, investitorii spanioli au mentionat ca sunt dispusi sa construiasca o cladire cu 24 de etaje, cu conditia ca primele patru etaje sa constituie un complex comercial pentru ca investitia sa poata fi amortizata mai usor. La propunerea reprezentantilor companiei spaniole, proiectul se va numi World Trade Center Suceava.

Saptamana viitoare, primarul Ion Lungu va cere parerea Ordinului arhitectilor cu privire la alegerea amplasamentului celei mai inalte cladiri din municipiu si a construirii unui stadion modern. Cei direct implicati in activitatea sportiva suceveana se declara incantati de ideea primarului Lungu si declara ca isi permit sa viseze la un stadion modern in Suceava. Sunt si voci care clasifica acest proiect ca fiind mult prea ambitios si care nu justifica investitiile pe care Primaria Suceava le-a facut in ultimii ani pentru reabilitarea stadionului.