Propunerea legislativa a deputatilor Partidului Democrat Ioan Oltean, Augustin Zegrean si Daniel Buda pentru modificarea Legii administratiei publice locale 215/2001 a fost respinsa de plenul Senatului, in calitate de Camera decizionala.
Proiectul fusese adoptat in mod tacit de Camera Deputatilor, ca urmare a depasirii celor 45 de zile alocate dezbaterii legislative in prima Camera sesizata. Propunerea legislativa prevedea posibilitatea eliberarii din functie a presedintelui consiliului judetean prin votul secret al majoritatii consilierilor in functie, la propunerea a cel putin unei treimi din numarul acestora, daca a incalcat Constitutia si celelalte legi ale tarii sau a prejudiciat interesele tarii, administratiei teritoriale sau ale locuitorilor din unitatea administrativ-teritoriala respectiva. In aceleasi conditii puteau fi eliberati din functie si vicepresedintii consiliilor judetene.

Presedintele Comisiei pentru administratie publica si organizarea teritoriului din Senat, Dan Carlan, a propus plenului, fara succes insa, retragerea acestui proiect de pe ordinea de zi, intrucat Guvernul a propus dezbaterii publice un pachet legislativ privind modificarea Legii administratiei publice locale. De asemenea, plenul a respins, prin neintrunirea numarului minim necesar de voturi (69) pentru adoptarea unei legi organice, proiectul de lege initiat de Guvern privind modificarea Legii audiovizualului nr. 504/2002.

Prin acest proiect Guvernul stipula ca retransmisia pe teritoriul Romaniei a serviciilor de programe difuzate de catre radiodifuzori aflati sub jurisdictia statelor membre ale Uniunii Europene este libera si nu necesita nici o autorizare prealabila. Proiectul fusese respins si de Camera Deputatilor.