Primăria municipiului Tulcea doreşte ca proiectul unei societăţi româno-australiene pentru realizarea în parteneriat public-privat a unui cartier de locuinţe să fie pus în practică pe terenul preluat în administrare recent de la Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Încă de acum un an, potrivit primarului Constantin Hogea, o societate româno-australiană a prezentat primăriei un proiect pentru construirea în parteneriat public-privat a unui cartier rezidenţial, însă până în prezent municipalitatea nu deţinea un teren pe care proiectul ar fi putut fi pus în practică.

‘Am preluat la finele anului trecut suprafaţa de 2,5 hectare de teren de la Ministerul Apărării Naţionale şi acolo s-ar putea dezvolta un cartier mai deosebit. Conform contractului cu MApN însă investiţia trebuie făcută doar de ANL. Cred însă că această problemă se va soluţiona cât timp parteneriatul public-privat în vederea construirii imobilelor de locuit a fost legalizat’, a declarat joi primarul Constantin Hogea.

El a mai spus că primăria are înregistrate circa 800 de cereri pentru acordarea de locuinţe şi că pe data de 1 mai urmează să fie date în folosinţă cele 70 de unităţi de locuit construite de ANL la marginea oraşului. ‘Toate datoriile către constructor pentru anul trecut au fost achitate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), iar pentru finalizarea locuinţelor de pe strada Izvorului mai este nevoie de o sumă de 300.000 de lei’, a menţionat primarul Constantin Hogea.

De altfel, potrivit sursei, tot în mai, urmează să fie dat în folosinţă şi primul bazin acoperit de înot construit vreodată în Tulcea. Investiţia a fost realizată tot cu sprijinul financiar al MDRT. AGERPRES