site_prim_arad.jpgPrimaria municipiului Arad a lansat oficial website-ul www.civar.ro si DVD-ul de prezentare dedicat investitiei „Reabilitare Centru Istoric Vechi al Municipiului Arad”.

Proiectul a fost selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, evenimentul fiind o premiera in managementul proiectelor de investitii derulate de administratia locala.

„Pe langa prezentarea de date generale ale proiectului Reabilitare Centru Istoric Vechi al Municipiului Arad, pe acest site vor accesibile informatii la zi legate de stadiul implementarii, o componenta inedita fiind o camera web care va transmite imagini ‘live’ ale Podului Traian in cursul lucrarilor de reabilitare”, a precizat, cu acest prilej, Gheorghe Falca, primarul municipiului Arad.

Finantarea proiectului „Reabilitare Centru Istoric Vechi”, avand in vedere 12 strazi din zona Biserica Sarbeasca – Piata Romana si Podul „Traian” se va face din fonduri structurale nerambursabile puse la dispozitie de Uniunea Europeana prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 5.

Valoarea totala a investitiei este de 54,347 milioane lei, din care aproximativ 80% reprezinta fonduri structurale nerambursabile, diferenta urmand sa fie asigurata prin alocatii de la bugetul general al municipiului Arad. Durata proiectului ce ar putea incepe pana la finele anului 2009 este estimata la cca. 31 de luni.