Proiectul „Primaria iti daruieste o carte”, initiat de edilul-sef din Targu Mures, Dorin Florea, se va materializa in curand prin editarea primului volum, si anume „Culegere de romante”.

„Culegerea de romante este prima carte editata de noi. Cartile urmeaza sa fie distribuite la evenimentele organizate de Primarie – Zilele targumuresene -, dar si la alte evenimente culturale. Deci urmeaza alte volume, cu pagini din literatura romana si din literatura universala, carti pe care le vom darui targumuresenilor. Este o modalitate de a ne manifesta atasamentul fata de actul cultural autentic si, in acelasi timp, o reactie fata de acele manifestari de subcultura, de maculatura, de vulgarizare a ideii de cultura” – a spus reprezentanta Primariei Targu Mures, Ileana Sandu.

Ea a aratat ca la „Zilele targumuresene”, programate in aceasta luna, Primaria va distribui gratuit „Culegerea de romante” la spectacolul „Sa-mi canti, cobzar…”, la care vor lua parte artistii Maria Moldovan, Dorina Grad, Leontina Pop si Nicolae Furdui Iancu. Cartea este tiparita deocamdata in 500 de exemplare, dar nu este exclus ca tirajul sa fie suplimentat in cazul in care vor exista cereri.

Directorul Casei de Editura Mures, Eugeniu Nistor, care a editat „Culegerea de romante”, a declarat ca un asemenea proiect inedit nu a mai avut in lucru in ultimii 20 de ani. „O culegere de romante intr-un proiect formidabil – ‘Primaria iti daruieste o carte’. Asta inseamna ca volumul odata editat, Primaria il daruieste gratuit cetatenilor care sunt doritori sa citeasca si sa asculte romante, pentru ca aceasta carte se va lansa intr-un cadru adecvat, cu un spectacol de romante din aceasta culegere. Selectia romantelor a fost realizata de Ileana Sandu si Alina Aldea iar prefata este semnata de Dorin Florea” – a precizat Nistor. El a apreciat ca noua culegere este un proiect reusit, mai ales ca paginile acesteia cuprind aproape 100 de romante.