Proiectul parcului industrial Acas a fost relansat

Proiectul parcului industrial din Acas a fost relansat de o firma belgiana impreuna cu autoritatile locale din judetul Satu Mare.

Potrivit unui comunicat de presa al Institutiei Prefectului Satu Mare, marti a avut loc o intalnire, sub patronajul prefectului Radu Giurca, avand ca subiect relansarea proiectului parcului industrial din comuna Acas, investitie demarata de un concern belgian, dar suspendata ulterior. Au participat primarul comunei Acas, Gereb Nicolae, si reprezentantii Electrica si Transgaz, alaturi de cei care doresc sa preia acest obiectiv.

Proiectat pe o suprafata de 20 de hectare, in viitorul parc industrial si-a inceput activitatea doar o firma de constructii metalice, care avea anul trecut o serie de comenzi importante in tara si strainatate, dotata cu utilaje de ultima generatie, insa criza financiara a dus la suspendarea acestor comenzi pentru moment. “In cazul in care acest parc se va finaliza, in sensul dotarii cu toate utilitatile necesare, firme precum BMW, Lenovo si Philips si-au manifestat intentia de deschide unitati de productie. In privinta numarului de noi locuri de munca pe care acest parc le-ar putea oferi in momentul in care va fi complet operational, acestea ar putea ajunge la 1.500, ceea ce pentru zona respectiva ar fi un lucru deosebit” – se precizeaza in comunicat.

Tocmai prin prisma considerentelor privind impactul economic si social asupra comunelor Acas si Supur, prefectul a decis sa sprijine proiectul, iar aceste prime discutii de principiu privind modul in care se pot solutiona problemele de ordin tehnic si financiar legate de asigurarea alimentarii cu energie electrica, apa si gaze naturale vor fi continuate saptamana viitoare, cu participarea si altor specialisti, pentru identificarea cailor celor mai eficiente prin care parcul industrial de la Acas sa devina operational cat mai curand posibil.