Primăria municipiului Constanţa a anunţat că data de 5 octombrie este termenul limită pentru depunerea ofertelor de realizare a studiului de fezabilitate pentru construirea Complexului Sportiv Constanţa, investiţie de o amploare unică în România, estimată la 533 de milioane de lei, fără TVA.

Obiectivul va cuprinde Stadionul „Gheorghe Hagi”, Arena de tenis „Simona Halep”, precum şi un centru sportiv pentru recuperare, refacere şi cantonamente, va avea o suprafaţă de aproximativ 90.000 de metri pătraţi şi va fi construit pe locul actualei baze din strada Primăverii, pentru care Consiliul Local a aprobat anterior studiul de prefezabilitate.

De îndată ce studiul de fezabilitate va fi gata, îl vom preda Companiei Naţionale de Investiţii. Le vom preda un proiect la cheie. Va fi un parcurs lung şi greu. Ne dorim ca acest complex să fie parte din viaţa oraşului nostru. Acesta este începutul unui parcurs. Este un proiect vital pentru un oraş de talia Constanţei. Totul în viaţă înseamnă muncă şi seriozitate. Stadionul va putea găzdui meciuri de Liga Campionilor, pe arena principală de tenis se vor putea desfăşura competiţii de anvergura WTA, iar întregul complex trebuie să fie cel mai mare port interior pentru viaţa sportivă a oraşului„, a declarat primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.

Bugetul total estimat pentru construirea complexului este de 533 de milioane de lei, fără TVA.

Complexul va cuprinde un stadion de fotbal cu o capacitate de 15.000 de locuri, cu toate funcţiunile necesare încadrării în categoria IV UEFA şi teren de antrenament, o arenă de tenis cu 4.750 de locuri, o altă arenă mai mică de 1.000 de locuri şi 4 terenuri de antrenament, un centru administrativ, cu locuri de cazare, spaţii de pregătire şi de recuperare pentru sportivi. Pe aproape toată suprafaţa complexului va fi amenajată o parcare subterană, iar clădirile vor fi legate printr-o zonă de promenadă cu spaţii verzi şi mobilier urban”, se specifică în comunicatul Primăriei municipiului Constanţa. AGERPRES