timisoara_centru_mare.jpgMunicipalitatea timişoreană va demara în primăvara anului viitor un nou proiect major de infrastructură, Michelangelo 2, în valoare de aproape 40 de milioane de lei, o parte din finanţare urmând să fie asigurată prin POR, iar contribuţia municipalităţii, din banii rămaşi de la alte proiecte.

„A fost aprobată reproiectarea de la Michelangelo 2, iar banii pentru demararea proiectului îi avem din economiile pe care le-am obţinut în alte licitaţii, întrucât am încheiat contracte la preţuri mai mici decât se estimase la lansarea acestor proceduri”, a declarat primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Michelangelo 2 prevede lucrări de asfaltare completă a mai multor străzi din campusul studenţesc şi de lărgire la trei benzi a unor străzi adiacente, care vor contribui la fluidizarea traficului. În această toamnă se finalizează, în acelaşi areal, cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din Timişoara, Michelangelo 1, care prevede realizarea unui pasaj subteran pentru vehicule şi care este deja parţial dat în folosinţă.

Proiectul Podului Michelangelo 1 leagă campusul universitar de centrul Timişoarei şi presupune o investiţie de 70 de milioane de lei, din care contribuţia Uniunii Europene este de 98%, iar cea a Primăriei Timişoara este de 2%. Lungimea totală a pasajului este de 885 de metri.

Podul Michelangelo a fost construit în anul 1970, o dată cu noua sistematizare a oraşului, fiind cel mai larg, dar şi cel mai tranzitat, deoarece realizează şi legătura Spitalului Judeţean cu partea de nord a oraşului. AGERPRES