drumul vinului.jpgProiectul „Modernizarea infrastructurii de acces la zonele turistice cu potenţial demonstrat ale judeţului Buzău”, în valoare de 54 de milioane de lei, a fost închis vineri oficial.

Proiectul a fost finanţat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 2, şi a vizat reabilitarea a 57,89 de kilometri de infrastructură rutieră în zona Pietroasele – Merei – Monteoru – Verneşti – Haleş – Mănăstirea Ciolanu – Ciuta, de care vor beneficia circa 29.000 de localnici, dar şi cei aproape 900.000 de turişti ce tranzitează anual această zonă.

Supranumit Drumul vinului, proiectul a fost semnat pe 15 aprilie 2009 de secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale, Răzvan Murgeanu, şi de Victor Mocanu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău. Preşedintele CJ Buzău a spus, la închiderea oficială a proiectului, că acesta a fost implementat ”corect şi cinstit” şi a mulţumit conducerii Ministerului Dezvoltării Regionale pentru „operativitatea de care a dat dovadă pe parcursul celor 27 de luni de execuţie propriu-zisă”.

”Este o adevărată lucrare de doctorat datorită complexităţii tehnice, a întinderii efective de aproximativ 60 de kilometri pe raza a cinci comune şi a modului de rezolvare a problemelor apărute pe parcurs.

Consiliul Judeţean a acoperit lucrări suplimentare de peste opt milioane de lei constând în repararea a 13 poduri aflate pe traseu, precum şi pasajul suprateran de peste situl arheologic de la Pietroasele, neprevăzut în proiectul iniţial”, a mai spus Victor Mocanu. Preşedintele CJ Buzău a precizat că acuzele UE privind eventuale abateri grave sunt nefondate. ”Experţii Uniunii Europene au scris două rânduri pe care noi le-am contestat şi aşteptăm un răspuns oficial din partea ministerului Dezvoltării Regionale”, a conchis Victor Mocanu. AGERPRES