oradea_centru.jpgPrimăria Oradea a fost premiată cu locul I la categoria Cultură a Galei Multiplicatorilor de Valori Europene de la Cluj pentru proiectul amplu ce pune în valoare centrul istoric al municipiului.

Municipiul Oradea a participat, prin Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională şi societatea de transport în comun OTL, la trei dintre cele opt categorii ale Galei şi a obţinut două premii.

Premiul I la categoria Cultură a fost primit pentru proiectul ‘Pachet complex de promovare a turismului cultural: centrul istoric Oradea – Arhitectură, cultură, legendă ‘ şi Premiul III la categoria Inovare pentru proiectul ‘Centrul de cercetare mecatronică a siguranţei transportului public în comun de călători’, al companiei locale de transport OTL.
Premiile pentru municipiul Oradea au fost ridicate de directorul DMPFI, Marius Moş (responsabil informare şi publicitate proiect), la categoria Inovare şi de managerul de proiect Dumitru Sim, la categoria Cultură.

Suita de evenimente Zilele REGIO, în perioada 26-27 noiembrie, de la Cluj-Napoca, a culminat cu „Gala Multiplicatorilor de Valori Europene, ediţia a IV-a”, cofinanţată de Comisia Europeană, în cadrul căreia au fost premiate cele mai bune proiecte ale Transilvaniei de Nord. Cele opt categorii ale competiţiei au fost: Solidaritate, Educaţie, Mediu, Competitivitate, I LIKE Transilvania de Nord!, Cultură, Inovare şi Multiplicatorul Anului. Au intrat în competiţie 160 de de proiecte, finanţate prin diferite programe. Singura limită impusă participării la concurs a fost ca proiectul să fie implementat în perioada 2010-2012, într-unul dintre cele şase judeţe ale Transilvaniei de Nord. AGERPRES