Proiectul de preluare a unui teren din administrarea RATB pentru realizarea Spitalului Metropolitan a fost respins

Proiectul de preluare a unui teren situat în şoseaua Pipera nr. 55 din administrarea RATB pentru realizarea Spitalului Metropolitan a fost respins, pe 17 ianuarie, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Primarul general, Gabriela Firea, a subliniat că amplasamentul propus în proiect prezintă o serie de avantaje, precum: proximitatea faţă de Aeroportul Internaţional Otopeni, Aeroportul Băneasa, autostradă şi metrou.

Ea a subliniat că tendinţa europeană este de a construi spitale moderne, de mari dimensiuni, în zona aeroportului şi nu în zonele ultracentrale. Totodată, Firea a reamintit că, pe 19 iulie 2017, CGMB a adoptat o hotărâre prin care solicita Guvernului transmiterea din domeniul public al statului şi administrarea Societăţii Române de Televiziune în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi administrarea CGMB a unui teren situat în şoseaua Pipera nr. 63-65 în vederea realizării Spitalului Metropolitan.

“Chiar azi dimineaţă am sunat la Secretariatul General al Guvernului, am primit toate informaţiile. Documentul se află pe circuitul de avizare. În acest moment, se mai aşteaptă câteva elemente informative din partea Societăţii Române de Televiziune, deoarece acest teren a fost în administrarea TVR. În scurt timp vom primi şi această suprafaţă de teren. (…) Cu alte cuvinte, vom avea zece hectare în nordul Capitalei, lângă aeroport, lângă autostradă, metrou şi cu toate facilităţile, pe care vom putea să construim într-adevăr un proiect deosebit”, a arătat Gabriela Firea.

Ea a spus că a explicat anterior că îşi doreşte ca pe cele două suprafeţe alipite să se poată construi şi spitalul metropolitan şi sediul pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie, care în prezent se află într-o clădire cu bulină, precum şi campusuri pentru studenţi. AGERPRES