Proiectul de buget al CJ Argeş pentru acest an prevede venituri de 276 de milioane de lei

Proiectul de buget al Consiliului Judeţean Argeş pentru anul 2015, pus în dezbatere publică, prevede venituri de aproximativ 276 de milioane de lei, în timp ce cheltuielile se ridică la 318 milioane de lei, a anunţat miercuri preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău.

El a explicat că diferenţa dintre venituri şi cheltuieli nu reprezintă deficit bugetar, fiind vorba de sume rămase necheltuite din bugetul anului trecut. “Pe noi ne interesează, în primul rând, să nu cheltuim mai mult decât avem ca venituri. De aici am plecat la întocmirea bugetului. (…) Anul acesta, veniturile sunt în jur de 276 de milioane de lei, cheltuielile sunt de 318 milioane de lei, deci este o diferenţă în minus, dar acesta nu este deficit bugetar. Asta înseamnă că la sfârşitul anului trecut noi am aprobat anumite sume pe care le-am reportat să fie cheltuite în acest an. Nu au fost cheltuite anul trecut şi le-am trecut la capitolul cheltuieli pentru anul acesta”, a declarat Tecău.

El a dat ca exemplu sumele primite de la Guvern pentru calamităţi, unde banii au fost alocaţi spre sfârşitul anului trecut şi nu au putut fi cheltuiţi din cauza condiţiilor meteorologice, care nu au permis executarea lucrărilor de refacere a infrastructurii afectate.

O diferenţă faţă de anii precedenţi o reprezintă sumele pentru echilibrarea bugetelor locale, care nu mai trec prin bugetul CJ, fiind transmise direct de Ministerul Finanţelor către localităţi. “Anul trecut am împărţit aceste sume localităţilor. Anul acesta, am primit doar două milioane de lei pentru echilibrarea bugetului propriu, legea nu-mi dă voie să dau la primării aceşti bani. Pentru echilibrarea bugetelor consiliilor locale, CJ Argeş nu mai are posibilitatea să dea niciun leu”, a explicat preşedintele CJ Argeş.

Bugetul CJ Argeş pentru acest an a fost pus în dezbatere publică, urmând să fie adoptat în cursul lunii februarie. AGERPRES