Proiectul ”Culorile Bucovinei” continuă cu sprijinul Districtului Lions

La Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina din Gura Humorului s-a deschis pe 14 decembrie expoziţia de pictură cu genericul “Colors of Bucovina” (“Culorile Bucovinei”), care etalează lucrările realizate de 17 artişti, din cinci ţări europene, în cadrul unui proiect care are ca scop  principal introducerea Mănăstirii Suceviţa în lista obiectivelor Patrimoniului Mondial UNESCO.

Proiectul “CULORILE BUCOVINEI” s-a născut în anul 2009, cu scopul de a sprijini introducerea Mănăstirii Sucevița în lista obiectivelor patrimoniului mondial UNESCO, proiect desfășurat pe atunci sub egida Centrului European Cultural și de Tineret pentru UNESCO “Nicolae Balcescu” din Bucuresti . În 2009 se întrunesc la Sucevița pictori, fotografi, jurnaliști din 16 țări pentru a urma o caravană a siturilor UNESCO din Bucovina. În urma caravanei a fost organizată o expoziție internațională la București unde sunt invitați reprezentați ai ambasadelor, atașați culturali, reprezentanți ai instituțiilor de specialitate. În centrul expoziției este Mănăstirea Sucevița alături de celelalte Biserici Pictate din Nordul Moldovei.

Anul acesta caravana culturala „Culorile Bucovinei” întrunește pictori din diferite țări, care îi admiră și savurează culorile într-un proiect realizat de Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Balcescu” în parteneriat cu Asociația Art&Heritage, Galeria Alexandra’s și LIONS DISTRICT 124 ROMÂNIA, găzduit de Popas Bucovina.

Lucrările etalate aparţin artiştilor plastici Elisabeth Ochsenfeld (Germania), Ruslan Kharevsky şi Mikhailo Besareba (Cehia), Katarina Rudakova, Oleksandra Roudenko şi Petru Asimionese (Ucraina), Vasiluţa Vasilache şi Galina Vieru (Republica Moldova), Angela Tomaselli, David Croitor, George Șpaiuc, Adrian Călin, Elena Pavelescu, Otto Constantin, Dragoş Bojin, Maria Falie, Mihai Coţovanu (România).

Lions District 124 Romania continua proiectele caritabile și în anul 2017, în data de 21 ianuarie 2017 desfășurându-se Gala Lions ”Cavaleri în lupta împotriva întunericului“.