Proiectele Sălii Polivalente şi spitalului regional, discutate la Guvern de primarul municipiului Braşov şi şeful CJ

Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, a depus documentaţia necesară pentru preluarea proiectului Sălii Polivalente de către Compania Naţională de Investiţii, în cadrul unei întâlniri la Guvern pe care a avut-o, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, cu premierul Ludovic Orban şi alţi oficiali, fiind discutat, de asemenea, şi stadiul proiectului spitalului regional.

“Am fost, împreună cu Adrian Veştea, la Guvern, unde ne-am întâlnit cu premierul şi cu ceilalţi factorii decizionali pentru a discuta despre proiectul Sălii Polivalente. (…) am depus la CNI documentaţia necesară pentru finanţarea construirii acesteia. (…) A fost înregistrată şi urmează să fie introdus acest proiect în lista de sinteză a ministerului. Sper ca, într-o viitoare şedinţă de guvern, Sala Polivalentă să fie introdusă pe lista de investiţii cofinanţate de minister, prin Compania Naţională de Investiţii. Este foarte important acest lucru pentru că în zona respectivă noi mai derulăm un proiect POR pentru parcare multietajată (…) care va deservi inclusiv Sala Polivalentă. Am avut o discuţie şi cu ministrul Educaţiei, pentru a prelua Clubul Sportiv Şcolar Braşovia, care să intre în structura şcolară a municipiului Braşov, pentru a putea să investim acolo, şi într-o perspectivă să discutăm despre un viitor stadion care să fie conexat la Sala Polivalentă. Vom crea astfel un pol de activităţi sportive şi de agrement în zona Bartolomeu”, a declarat primarul George Scripcaru.

Conform sursei citate, în cadrul întâlnirii cu premierul Ludovic Orban, a fost abordat, împreună cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi proiectul Spitalului Regional de Urgenţă, discuţiile axându-se pe stadiul pregătirii documentaţiei, care este realizată de un consorţiu de firme selectat de BERD, instituţie care asigură finanţarea, în valoare de 2,5 milioane de euro.

Conform celor discutate, ministrul Sănătăţii ar urma să vină la Braşov în prima săptămână din luna iulie pentru a se discuta detaliile acestui proiect, a menţionat sursa citată.

În prezent, în cadrul proiectului Sălii Polivalente a fost emisă autorizaţia de construcţie, iar proiectantul va preda, în zilele următoare proiectul tehnic, pentru ca, ulterior, să poată fi lansată licitaţia de lucrări.

În ce priveşte proiectul spitalului regional, pe amplasamentul viitoarei unităţi medicale se lucrează în prezen la utilităţi, a mai menţionat sursa citată. AGERPRES