Purtatorul de cuvant al Primariei Targu Mures, Marius Pascan, a declarat ca in oras este o criza de firme de proiectare, astfel incat si o serie de proiecte ale municipalitatii sunt in intarziere, desi s-au licitat termene ferme.
„Noi am facut toate demersurile la timp, dar pentru ca firmele de proiectare din Targu Mures sunt superocupate, o serie de proiecte sunt intarziate din aceasta pricina. Am organizat procedurile de licitatie specifice, cu termen de executie, de care nu s-au putut tine, fiind pur si simplu covarsite de comenzi. Nu au capacitatea necesara de a le onora”, a aratat reprezentantul primariei.

Marius Pascan a spus ca din acelasi motiv a fost intarziata si proiectarea celor patru blocuri de locuinte, care urmeaza sa fie construite in cartierul Belvedere, din fondurile ANL, pentru care, potrivit ministrului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Borbely Laszlo, banii ar putea fi pierduti, pentru ca nu s-a intocmit la timp studiul de fezabilitate.

„Pentru cele patru blocuri nu exista un termen pentru transmiterea proiectelor si a studiilor necesare pentru acest an. Abia in urma cu doua saptamani au fost finalizate studiile si ieri (luni, n.r.) au fost inaintate ANL. Cum nu exista un termen, nici nu se punea problema executiei in acest an”, a subliniat Pascan.

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Borbely Laszlo, a anuntat, recent, ca municipalitatea va pierde banii pentru constructia a patru blocuri ANL pentru tineri in acest an, deoarece Primaria Targu Mures nu a trimis studiul de fezabilitate, desi acesta avea termen in luna aprilie.

Ministrul a precizat ca in blocurile respective ar fi urmat sa li se repartizeze locuinte chiriasilor evacuati din casele nationalizate, intrucat la Targu Mures exista 134 de astfel de cereri.

Pentru cele patru blocuri de locuinte este prevazuta o investitie de 13 milioane lei din partea ANL, la care se adauga terenul si utilitatile, suportate de Primarie.