Consilierul general Octavian Petrovici considera ca proiectele de investitii ale municipalitatii au indicatori tehnico-economici supradimensionati si, prin urmare, nu le va vota la sedinta de pe 16 iulie, daca Secretariatul general al CGMB nu va atasa la proiectele respective documentatie suplimentara, din care sa reiasa calculele de pret.
Petrovici sustine ca proiectele nu sunt actualizate si prevad costuri calculate la valoarea unui euro de 3,6 lei, cat era in urma cu doi-trei ani, si nu de circa 3,2 lei, cat este in prezent.

„Am constatat ca toate proiectele care vizeaza indicatori tehnico-economici sunt supralicitati. Pretul este uneori de zece ori mai mare decat ar fi in mod normal pe piata. Reiese o diferenta mare si din schimbul valutar. Proiectele au un euro estimat la 36.000 lei vechi si de aici reiese o diferenta de schimb valutar de 10 milioane de euro. Am cerut ca toate aceste proiecte sa fie actualizate la cursul valutar la zi, nu neaparat din ziua respectiva, dar macar ultima luna. Acesti indicatori economici sa fie revizuiti si sa primim, asa cum este normal, un deviz estimativ pe cantitatile de lucrari” – a spus Octavian Petrovici.

Consilierul a declarat ca a consultat o firma de constructii, care i-ar fi confirmat ca acesti indicatori sunt mult supradimensionati. „Majoritatea firmelor care castiga licitatiile sunt foarte mari si apoi dau in antrepriza aceste lucrari si de aici trebuie sa aiba de unde sa plateasca si sa ramana si ele cu profit. Dar, una este sa castigi unu-doua milioane de euro si alta e sa castigi 30 de milioane euro la o lucrare fara sa faci nimic” – a mai spus Petrovici, precizand ca din calculele sale reiese ca proiectele ar costa numai 67 de euro/mp de lucrare, si nu 650 de euro/mp, cum este prevazut in acest moment.

Reprezentantul Primariei Capitalei, viceprimarul general Razvan Murgeanu, a afirmat ca toti acesti indicatori sunt stabiliti de consultantul care se ocupa de proiectul in cauza si de autorii studiilor de fezabilitate, apoi sunt supervizati de Directia Transporturi din Primarie. Murgeanu a mai spus ca aceste atacuri au si conotatie politica, pentru ca membrii PNL, PSD si PC uneori boicoteaza la unison proiectele promovate de primarul general.

Primarul general Adriean Videanu a convocat pentru 16 iulie o noua sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, dupa ce joi consilierii municipali au aprobat doar cinci din cele 75 de puncte de pe ordinea de zi a sedintei. La finalul sedintei de joi, Roxana Cosma, care a condus dezbaterile, a dorit sa convoace, la propunerea consilierului PD Stefan Pirpiliu, o alta sedinta, pentru a putea vota cel putin proiectul de hotarare privind rectificarea bugetului pe 2007, aflat chiar la prima pozitie pe ordinea de zi, dar nu a fost intrunit cvorumul necesar.

Pe ordinea de zi a sedintei de luni figureaza 16 proiecte de hotarare, care se refera la rectificarea bugetului municipalitatii pe 2007, aprobarea unor indicatori tehnico-economici pentru modernizarea centralelor termice ale RADET si a proiectelor de investitii in infrastructura (reabilitare sistem rutier, linii de tramvai), o adresa catre Guvern privind acordarea de masuri reparatorii pentru expropriati.
Proiectele privind indicatorii tehnico-economici sunt: strapungere Splai – Soseaua Oltenitei, reabilitarea sistemului rutier si a liniei de tramvai pe bulevardul Liviu Rebreanu, pasajul denivelat inferior Soseaua Nordului – strada Elena Vacarescu si obiectivul de investitii „modernizare strazi cu linii de tramvai”.