Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a prezentat miercuri o serie de proiecte care ţin de infrastructură, aflate în derulare sau vor fi finalizate anul acesta. Între acestea, el a menţionat finalizarea Pasajul suprateran Basarab, care va închide primul inel de circulaţie în Bucureşti.

Tot anul acesta vor fi finalizate lucrările la străpungerea Colentina-Pantelimon, lucrare aflată în derulare şi care va fluidiza circulaţia între cartierele menţionate. De asemenea, pe parcursul acestui an vor fi demarate şi finalizate lucrările la pasajul rutier subteran de la Piaţa Presei Libere.

Un alt proiect la care s-a referit primarul general se referă la Şoseaua Petricani, care va intra în Autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti, şi care va fluidiza traficul în zona de nord a Bucureştiului. Tot din Şoseaua Petricani, a precizat Oprescu, vor porni lucrările la Autostrada suspendată şi vor fi finalizaţi în acest an 7,5 km, costurile fiind estimate la aproximativ 12 milioane euro. Autostrada suspendată va porni din partea de nord a Capitalei şi va ajunge în B-dul Iuliu Maniu.

Edilul şef al Capitalei s-a referit şi la două proiecte, care vor demara în cursul acestui an, şi care vizează lărgirea şoselelor Pipera şi Fabrica de Glucoză. Nu în ultimul rând, primarul general a prezentat un proiect de fluidizare a circulaţiei în zona de nord a Capitalei. Este vorba de str. Avionului care va fi lărgită şi continuată spre Linia de Centură şi apoi spre Aeroportul Internaţional „Henry Coandă” – o alternativă la DN1 (şos. Bucureşti-Ploieşti). AGERPRES