moldovan_radu.jpgCele două proiecte majore cu finanţare europeană derulate de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, în valoarea totală de aproximativ 60 milioane euro, au „probleme foarte mari”, a declarat joi, în cadrul şedinţei extraordinare a acestui for, preşedintele Radu Moldovan.

Moldovan a făcut referire la proiectul de modernizare a DJ 151 prin Programul Operaţional Regional şi la cel de implementare a unui sistem integrat de management al deşeurilor, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu.

„Avem astăzi probleme foarte mari cu cele două mari proiecte europene, cu termene depăşite, cu corecţii şi penalităţi. (…) Doamna director executiv Simona Bodnariu a demisionat din poziţia de şef al Direcţiei de programe, integrare europeană şi lucrări publice. Facem demersurile necesare la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici să organizăm un concurs şi îmi doresc foarte mult să găsim o persoană care să fie interesată şi să fie pricepută în acest domeniu”.

„Îmi doresc ca împreună cu colegii din aparatul tehnic să rezolv problemele de pe DJ 151, care trebuia recepţionat în decembrie 2011, pe care avem corecţii importante, de câteva milioane de lei, şi să nu intrăm cu el în infringement şi toată investiţia să fie transferată în datoria publică a judeţului, lucru care ar fi catastrofal pentru judeţul Bistriţa-Năsăud la resursele financiare pe care le avem”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Radu Moldovan le-a mai spus consilierilor judeţeni că, pentru exerciţiul bugetar european 2014-2020, CJ Bistriţa-Năsăud nu are în lucru niciun proiect, iar Direcţia de programe este „extrem de slab pregătită”, motiv pentru care va face o analiză a activităţii acestor angajaţi, pentru a vedea cine se face vinovat de problemele apărute şi la cele două mari proiecte, fiecare în valoare de circa 30 milioane euro.

Moldovan a preluat mandatul de preşedinte al CJ Bistriţa-Năsăud de la democrat-liberalul Liviu Rusu, care, împreună cu fostul vicepreşedinte Iancu Luca şi directorul demisionar Simona Bodnariu au fost chemaţi la DNA pentru a da explicaţii în legătură cu modul în care au fost închise gropile de gunoi neconforme în cadrul proiectului privind sistemul integrat de managament al deşeurilor.

Cele două proiecte mari câştigate de CJ Bistriţa-Năsăud ar fi trebuit finalizate la sfârşitul anului 2011, însă acest lucru nu s-a întâmplat. AGERPRES