Peste 200 de persoane cu dizabilităţi din judeţul Hunedoara au beneficiat de un proiect al Consiliului Judeţean ce le-a permis să se pregătească pentru mai multe meserii pe care le pot practica în activităţi de îngrijirea plantelor, curăţenie, tâmplărie sau muncă în tipografie, a declarat joi preşedintele instituţiei, Mircea Ioan Moloţ.

Proiectul a avut o valoare de 500.000 de euro şi a vizat reinserţia socială a persoanelor cu diverse forme de handicap. El va fi completat de un altul, cu tematică socială, ce a fost depus de autorităţile judeţene pentru obţinerea unei finanţări în actualul exerciţiu financiar al Uniunii Europene.
„Noul proiect este evaluat la 500.000 de euro şi îşi propune să vină în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi prin îngrijirea la domiciliu. Consiliul Judeţean sprijină astfel de proiecte, dar şi pe organizaţiile neguvernamentale care vin în ajutorul persoanelor cu dizabilităţi”, a menţionat preşedintele CJ Hunedoara.

El a explicat că noul proiect a fost gândit ca o colaborare între judeţele Hunedoara şi Alba şi îşi propune înfiinţarea de şase centre de îngrijire la domiciliu. Patru dintre aceste centre vor funcţiona în judeţul Hunedoara, iar două în judeţul Alba.

Preşedintele CJ Hunedoara s-a întâlnit joi cu o delegaţie din oraşul Oristano (Sardinia-Italia), care se află pentru câteva zile în judeţul Hunedoara în vederea un schimb de bune practici, la finalul unui proiect care a avut ca temă reintegrarea persoanelor cu probleme sociale din comunitatea menţionată. Partea italiană va prezenta reprezentanţilor CJ Hunedoara modul în care a reuşit reintegrarea unor persoane cu nevoi speciale, prin înfiinţarea unor societăţi cu profil agricol, în timp ce autorităţile locale le vor arăta oaspeţilor o fermă în care lucrează persoane cu dizabilităţi. AGERPRES