Proiecte SAPARD la Satu Mare

Un numar de 28 cereri de finantare a unor proiecte in agricultura, in valoare de 13 milioane euro, au fost depuse in luna decembrie la Biroul Regional Pentru Implementare a Programelor SAPARD 6 Nord – Vest Satu Mare.
Pentru “Investitii in exploatatii agricole” in cadrul fermelor vegetale au fost depuse 6 proiecte, cu o valoare totala de aproximativ 3 milioane euro. Proiectele care au atras cei mai multi solicitanti au fost cele de modernizare a exploatatiilor agricole prin dotarea cu utilaje.

Cele mai solicitate investitii sunt cele privitoare la diversificarea activitatilor economice din mediul rural unde, au fost depuse, doar in luna decembrie, 17 proiecte, in valoare de aproximativ 3 milioane euro, majoritatea fiind incluse la capitolul dezvoltarea turismului rural. Pentru imbunatatirea procesarii si marketingului produselor agricole si piscicole au fost depuse 5 cereri de finantare, valoarea lor fiind de aproximativ 8 milioane euro. Pana in acest moment, la nivelul Biroului Regional Satu Mare, au fost contractate 188 de proiecte in valoare de peste 40 milioane de euro.