Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat în şedinţa de pe 23 septembrie documentaţia tehnico-economică pentru reabilitarea termică a 48 de blocuri de locuinţe, dar şi proiecte care vizează realizarea a două parcări.

Printre cele 48 de blocuri, se numără clădiri de pe str. Cetatea de Baltă, Drumul Taberei, str. Politehnicii, Aleea Bârsăneşti, str. Lujerului, str. Valea Argeşului, Aleea Valea Viilor, str. Veteranilor, str. Ceahlăul, str. Cupolei, str. Roşiori de Vede, Şos. Cotroceni, str. Valea Lungă, str. Braşov, Bd. Uverturii.

Totodată, a fost aprobată demararea procedurilor privind construcţia unei parcări supraterane, pe structură metalică, de tip smart parking, pe terenul din strada Valea Roşie nr. 1-3. În acest scop, Administraţia Comercială Sector 6 va elabora un studiu de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici aferenţi.

Potrivit referatului de aprobare, la nivelul Sectorului 6 sunt declarate 163.000 de maşini şi există un număr de peste 43.000 de locuri de parcare atribuite de către ADPDU S6. Primăria Sectorului 6 a construit 56 module de parcări inteligente pe verticală, care deţin un număr de 648 de locuri de parcare, „dar numărul este mic faţă de necesarul real”. Zonele cu cele mai mari probleme sunt identificate a fi cartierele Drumul Taberei şi Militari, „iar disponibilitatea redusă a acestor parcări rezidenţiale face ca porţiuni din trotuar şi banda întâi să fie ocupate” de maşini parcate neregulamentar, menţionează sursa citată.

Totodată, Administraţia Comercială Sector 6 are, în momentul de faţă, o linie bugetară pentru „Parcări noi de tip smart sau etajate” cu alocare bugetară de 4,1 milioane lei şi au fost deja contractate serviciile de consultanţă pentru identificarea de locaţii care se califică pentru astfel de proiecte.

De asemenea, au fost aprobate studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici în vederea construirii unei parcări subterane şi amenajării unui loc de joacă, regim de înălţime subsol, în

Str. Drumul Taberei nr. 78A (Materna). Capacitatea parcajului propus este de 77 locuri de parcare automobile şi 5 locuri de parcare biciclete. Dintre acestea: 4 locuri de parcare pentru persoane cu dizabilităţi, 2 locuri cu priză pentru încărcare, 16 locuri cu infrastructura pregătită pentru priză şi 55 de locuri simple.

Valoarea totală a obiectivului de investiţii este de 18 milioane de lei fără TVA. AGERPRES