Proiecte pentru fluidizarea traficului in Craiova si Targu Jiu

Primariile municipiilor Craiova si Targu Jiu au semnat, la Craiova, cu Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest “Oltenia” contractele de finantare din fonduri structurale a doua proiecte care vizeaza fluidizarea traficului in cele doua municipii.

Contractele cuprind doua mari proiecte care vizeaza fluidizarea traficului si modernizarea strazilor de rocada ale municipiilor Craiova si Targu-Jiu.

Directorul ADR “Oltenia”, Marilena Bogheanu, a declarat ca Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia a semnat cele doua contracte in calitate de organism intermediar pentru Programul Operational Regional, proiectele fiind finantate din domeniul major de interventie “Reabilitarea si Modernizarea Retelei de Drumuri Judetene, Strazi Urbane”.

Astfel, proiectul privind fluidizarea traficului rutier in municipiul Craiova, pe axa de transport est-vest, prin reabilitarea bulevardelor Decebal si Dacia, avand ca beneficiar Consiliul Local Craiova, are ca obiect reabilitarea bulevardelor pe o distanta de 10,23 km, in scopul imbunatatirii traficului in zona de nord a orasului. “Prin proiect se va realiza reabilitarea a 51.175 mp trotuare, 2.500 locuri de parcare, cinci intersectii semaforizate, 26 alveole de refugiu pentru statii de autobuz si taxi, 11 benzi de preselectie si virare la dreapta, 20 treceri de pietoni semaforizate, 1.500 m retele de utilitati deviate, 40 rampe pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii, un sistem de control si monitorizare trafic”, a precizat Marilena Bogheanu. Proiectul va avea o durata de 54 luni si o valoare totala de 43.972.608 lei.

Potrivit sursei citate, cel de-al doilea proiect – “Modernizarea drumurilor de rocada pentru municipiul Targu-Jiu” -, al carui beneficiar este Consiliul Local Targu-Jiu, contribuie la fluidizarea traficului urban, reducerea timpului de transport, eliminarea blocajelor si traversarea orasului in conditii de siguranta. Prin acest proiect se vor realiza 13 km de drumuri de rocada si 1,75 km sensuri giratorii. El va avea o durata de 31 luni si o valoare de 76.157.872,70 lei. Prezent la eveniment, primarul din Targu Jiu, Florin Carciumaru, a declarat ca acest proiect este foarte important pentru municipiu, pentru ca face parte dintr-un amplu program de imbunatatire a circulatiei in oras.