Proiecte europene de reabilitare termică pentru 30 de blocuri din Zalău

Un total de 30 de blocuri din Zalău, cu peste 1.000 de apartamente, sunt incluse de administraţia locală în proiecte de reabilitare termică ce beneficiază de finanţări europene de 3,4 milioane euro. În cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Local de pe 25 ianuarie a fost aprobată documentaţia tehnico-economică privind creşterea eficienţei energetice pentru cinci blocuri de locuinţe din municipiul Zalău.

La această dată, avem un număr de 30 de blocuri, cu 1.062 de apartamente, pentru care s-au întocmit proiecte privind creşterea eficienţei energetice. Din cele 30 de blocuri, pentru 11 există deja contracte de finanţare semnate, iar pentru şase dintre acestea este încheiat contractul de lucrări. Celelalte 19 blocuri se află în diferite etape de evaluare, unele depuse la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, altele urmează să fie depuse pentru finanţare“, precizează primarul Zalăului, Ionel Ciunt, într-o postare pe Facebook.

Potrivit aceleiaşi surse, valoarea totală a proiectelor privind creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe este de 5,7 milioane euro, din care 3,4 milioane euro sunt din fonduri europene. AGERPRES