Proiecte europene de peste 1,3 milioane de euro, derulate în Siret

Primăria oraşului Siret derulează proiecte europene de peste 1,3 milioane de euro şi încearcă prin demersuri coerente şi consecvente să atragă investitori în această zonă, care ”este moartă” din punct de vedere economic.

Primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că în prezent se implementează un proiect privind strategia de dezvoltare durabilă a oraşului Siret, finanţat din Fondul Social European şi cofinanţat de primărie.

Valoarea proiectului este de aproximativ 20.000 de euro şi are ca obiectiv principal realizarea unei strategii pentru dezvoltarea durabilă a localităţii şi a unui Plan Urbanistic General performat. Se are în vedere instruirea de personal, grupul ţintă fiind reprezentat de 60 de persoane din cadrul Primăriei Siret.

Acesta este al treilea proiect cu finanţare europeană accesat de Primăria Siret, după alte două aflate în derulare care au ca obiective reabilitarea spitalului orăşenesc, în valoare de aproximativ 750.000 de euro, respectiv colectarea selectivă a deşeurilor în valoare de 800.000 de euro.

La acestea s-ar putea adăuga alte cinci proiecte aflate în evaluare. Popoiu a precizat că nu există, deocamdată, probleme financiare care să obstrucţioneze cofinanţarea proiectelor, având în vedere că ritmul de colectare al taxelor şi impozitelor este bun, peste 80%, iar un contribuabil important îl reprezintă Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret. AGERPRES