beianu_dumitru_.jpgConsiliul Judeţean Giurgiu are blocate proiecte europene în valoare de aproximativ 70 de milioane de euro după ce şi al doilea proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului propriu al instituţiei a fost atacat de Prefectura Giurgiu.

”Şi premierul României a anunţat că proiectele europene reprezintă elemente de strategie naţională, iar atragerea fondurilor europene reprezintă un obiectiv prioritar pentru România, iar CJ are blocate proiecte europene de 70 de milioane de euro datorită unei atitudini aberante de atacare a bugetului”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu.

Reabilitarea a două drumuri judeţene, realizarea a patru centre de asistenţă socială şi alte cinci proiecte transfrontaliere pentru situaţii de urgenţă, precum şi achitarea ratelor pentru aparatele RMN şi computer tomograf de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu sunt doar câteva dintre proiectele de dezvoltare puse în pericol de noua atacare a bugetului propriu al CJ.

La finalul lunii februarie, CJ a aprobat bugetul propriu al instituţiei, acesta fiind atacat în contencios administrativ de Prefectura Giurgiu, iar la începutul lunii martie a fost aprobat un nou buget propriu al instituţiei, şi acesta fiind atacat de Prefectură. În ambele situaţii au fost invocate motive de legalitate, iar primul termen de înfăţişare la instanţa de judecată este miercuri, 14 martie. AGERPRES