Un număr de 28 de blocuri din centrul Zalăului ar putea fi reabilitate termic prin intermediul a 11 proiecte, în valoare totală de circa 26 milioane de lei, care au fost sau vor fi depuse de municipalitate pentru finanţare din fonduri europene în cadrul programului privind sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a unor astfel de imobile.

„Sunt 28 de blocuri, pe 11 cereri de finanţare. Le-am cuplat, pentru că nu poate fi o cerere de finanţare cu o valoare mai mică de 17, milioane de euro. (…) O parte sunt depuse Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest şi săptămâna aceasta finalizăm cu restul”, a declarat miercuri primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu.

Consiliu Local din Zalău a aprobat deja participarea municipiului la accesarea de fonduri prin cererile de finanţare pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe, constituite în asociaţii de proprietari, proiecte ce au fost sau vor fi depuse pentru finanţare în cadrul Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere, Domeniul de intervenţie 1.2 – Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe.

Valoarea totală a celor 11 proiecte este de 25,96 milioane de lei, din care 60% reprezintă finanţarea nerambursabilă din fonduri europene şi de la bugetul de stat, 20% contribuţia municipalităţii şi 20% contribuţia asociaţiilor de proprietari. AGERPRES