Proiecte de reabilitare termică cu fonduri europene pentru mai multe blocuri din Zalău

reabilitare1.jpgDocumentaţiile tehnico-economice vizând proiecte de reabilitare termică a nouă blocuri din Zalău au fost aprobate joi de consilierii municipali, administraţia locală intenţionând să acceseze fonduri europene pentru realizarea acestor investiţii, estimate la 1,84 milioane de euro.

“Termenul pentru depunerea cererilor de finanţare este 16 noiembrie, deci trebuie să venim cu cât mai multe proiecte pentru că este singurul program pentru care avem finanţare europeană în acest an”, a declarat, într-o şedinţă a Consiliului Local Zalău, viceprimarul Teodor Bălăjel.
Consilierul local Dorel Labo a precizat la rândul său că la viitoare proiecte propuse de primărie, în cazul unor blocuri care au lifturi, să se aibă în vedere nu doar reabilitarea lor, ci chiar înlocuirea, pentru că este vorba de lifturi foarte vechi.

Toate cele nouă proiecte vizând reabilitarea blocurilor din Zalău au fost aprobat cu unanimitate de voturi.

Din fondurile europene aferente perioadei 2007-2013, la Zalău au fost reabilitate termic 28 de blocuri cu aproape 1.400 apartamente, în principal spaţii cu destinaţia locuinţă, dar şi spaţii cu altă destinaţie. AGERPRES