Consilierii locali tulceni au aprobat, pe 27 martie, studiile de fezabilitate pentru punerea in practica a planului integrat de dezvoltare urbana a orasului.

Planul a fost aprobat in urma cu doua saptamani si prevede realizarea unor lucrari de infrastructura, realizarea unor obiective sociale, precum si implementarea unui sistem de supraveghere video a unor unitati de invatamant din municipiu.

Cele doua studii de fezabilitate au fost si pe ordinea de zi a sedintei ordinare a consiliului local al municipiului din 26 martie, insa ele au fost scoase, din cauza ca nu aveau documentatiile necesare. Potrivit primarului municipiului, Constantin Hogea, sedinta extraordinara a fost necesara pentru ca fara acordul consiliului studiile de fezabilitate nu puteau fi trimise pana la finele acestei luni Agentiei de Dezvoltare Regionala in vederea finantarii. „Termenul limita este data de 31 martie si riscam sa nu ne incadram in acesta”, a mentionat primarul Constantin Hogea.

Cele doua studii de fezabilitate prevad lucrari de reabilitare a infrastructurii in trei cartiere din municipiu, valoarea totala a acestora fiind de 52.402.420 lei. Din 2008 pana in prezent, pentru realizarea mai multor proiecte care vizeaza imbunatatirea infrastructurii, primaria municipiului a obtinut finantari in valoare de peste 70 de milioane de euro si 339.000 de dolari.