Grupul de Acţiune Locală (GAL) Razim din judeţul Tulcea a selectat 16 proiecte în valoare totală de peste 1,1 milioane de euro pentru a fi realizate în perioada imediat următoare, primele contracte de finanţare putând fi semnate până la sfârşitul anului. Potrivit preşedintelui GAL Razim, Costică Bercea, cele mai multe proiecte, respectiv 12 au fost depuse de autorităţile publice locale din cele nouă comune incluse în acest grup, valoarea totală a acestora fiind de circa 900.000 de euro.

Proiectele depuse de autorităţile locale se află în momentul de faţă la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale pentru verificarea eligibilităţii. Cred că abia în primăvara anului viitor autorităţile locale vor semna contractele de finanţare„, a declarat Costică Bercea.

El a mai spus că alte cinci proiecte au fost depuse de organizaţii neguvernamentale, unul dintre acestea nefiind selectat în vederea finanţării la nivelul GAL Razim. „Cred că până la sfârşitul acestui an, GAL Razim va avea primul contract de finanţare semnat de către unul din beneficiarii privaţi. Cele patru proiecte depuse de beneficiarii privaţi selectate în vederea finanţării au un buget total estimat de 220.000 de euro”, a menţionat Bercea.

GAL Razim se adresează populaţiei din oraşul Babadag şi comunele Baia, Ceamurlia de Jos, Frecăţei, Jurilovca, Mihai Bravu, Mihail Kogălniceanu, Sarichioi şi Slava Cercheză, valoarea totală a fondurilor care vor fi oferite prin intermediul GAL pentru dezvoltarea acestor comunităţi fiind de circa 2,8 milioane de euro.

Trei din comunele care fac parte din GAL Razim au constituit, în perioada de programare anterioară, GAL Valea Teliţei, care a avut un buget de 2,7 milioane de euro. La sfârşitul perioadei de programare, acest grup a avut un grad de absorbţie de 90% şi a fost primul în topul GAL-urilor din Dobrogea, potrivit sursei citate. AGERPRES