Primăria municipiului Hunedoara va depune la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) un număr de 36 de proiecte, în valoare de peste 100 de milioane de lei, pentru a fi evaluate în vederea obţinerii de finanţări prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a declarat că proiectele se referă la reabilitarea a 8 străzi, modernizarea mai multor şcoli şi grădiniţe, dar şi achiziţia unui computer tomograf pentru spitalul din localitate.

Proiectele vizează în primul rând educaţia. Avem două proiecte de reabilitare a două şcoli generale, patru proiecte pentru grădiniţe, construcţia unei creşe noi şi dotări la fiecare şcoală şi grădiniţă din municipiu, conform solicitărilor primite de la directorii acestora. O să mai depunem un proiect mare ce vizează reabilitarea infrastructurii stradale„, a spus Bobouţanu.

Între străzile prevăzute să fie incluse în programul de reabilitare se numără şi două care duc din centrul vechi al oraşului spre Castelul Corvinilor, investiţia fiind apreciată ca importantă pentru dezvoltarea turismului în zonă.

Primarul a mai spus că autorităţile locale din Hunedoara au desfăşurat o acţiune prin care au identificat problemele cu care se confruntă reţeaua de străzi din oraş, 60% dintre acestea având nevoie de lucrări de modernizare.

În cazul spitalului municipal, primarul a explicat că este nevoie de un tomograf nou, deoarece aparatul care există acum în unitatea medicală este vechi de aproape 10 ani. Valoarea noului aparat a fost apreciată la peste 1,13 milioane lei. AGERPRES