Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a precizat că principala preocupare a administraţiei local rămâne dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii urbane, dar şi crearea de facilităţi pentru dezvoltatorii economici, fiind depuse spre finanţare proiecte de peste 200 milioane de euro.

„Principala preocupare a administraţiei locale rămâne dezvoltarea infrastructurii urbane, modernizarea căilor de comunicaţie şi acces din oraş şi spre oraş, dar şi modernizarea căilor existente pentru a avea o mai bună fluidizare a traficului rutier. (…) Până-n acest moment avem depuse spre finanţare pe diverse programe guvernamentale şi europene proiecte care depăşesc suma de 200 milioane de euro. Avem deja în lucru un amplu proiect de modernizarea a principalelor căi rutiere şi a unor drumuri şi străzi care ajunge la suma de 60 milioane de euro, proiectul a demarat în vara aceasta, iar celelalte proiecte vor demara cel mai probabil din anul 2019, abia după finalizarea procedurilor specifice. Intenţia noastră e să avem o infrastructură cât mai bună pentru a deveni atrăgători investitorilor atât locali cât şi străini”, a spus Cătălin Cherecheş.

El a susţinut că dezvoltarea unor parcuri industriale în zona periferică a municipiului Baia Mare este strâns legată de redeschiderea zborurilor de pe Aeroportul Internaţional Maramureş. „Deschiderea unor parcuri industriale pe terenurile aflate la marginea oraşului e strâns legată de redeschiderea aeroportului Baia Mare. Aici e vorba în primul rând de cursele externe, cursele de cargo şi mai puţin celor pe rute interne. Odată devenit operabil aeroportul, în jurul acestuia, în localităţile învecinate putem vorbi de deschiderea unor parcuri industriale sau parcuri logistice. Terenul pentru aceste parcuri există, însă acest posibil proiect se poate realiza numai în colaborare cu investitori interesaţi. (…) Cred că acest lucru e posibil în următoarea etapă de timp”, a afirmat primarul municipiului Baia Mare.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Maramureş, Aeroportul Internaţional Maramureş s-ar putea redeschide curselor interne din luna septembrie, iar rutelor externe din primul trimestru al anului 2019. Aeroportul s-a aflat timp de trei ani într-un amplu proces de modernizare care a cuprins inclusiv prelungirea pistei necesară aterizării şi decolării aeronavelor mediu-curier.

De asemenea, în vecinătatea aeroportului, o companie cu capital american specializată în producerea de subansamble pentru industria aeronautică a achiziţionat terenul necesar deschiderii unui parc logistic. AGERPRES