Proiecte de creştere a eficienţei energetice pentru 7 clădiri aparţinând CJ Olt

Şapte clădiri ale Consiliului Judeţean (CJ) Olt sau instituţiilor din subordine vor fi reabilitate termic cu fonduri europene, consilierii judeţeni aprobând indicatorii tehnico-economici ai proiectelor ce urmează a fi depuse pentru a primi finanţare prin Programul Operaţional Regional.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a afirmat că proiectele prevăd atât anveloparea clădirilor, cât şi schimbarea elementelor de tocărie, a acoperişurilor şi a instalaţiilor termice interioare.

“Am aprobat indicatorii pentru acele proiecte, urmând să le depunem. Sunt şapte clădiri ale consiliului judeţean sau ale instituţiilor din subordinea CJ care vor beneficia de modernizări pentru eficienţă energetică. Acest lucru nu va însemna doar reabilitare termică exterioară cu polistiren, ci şi schimbare de tocărie, de acoperiş, de calorifere, centrale termice şi ţevi care duc de la centrala termică în toate încăperile clădirii”, a spus Oprescu.

Printre clădirile pentru care au fost întocmite proiecte pentru a accesa fonduri nerambursabile în scopul creşterii eficienţei energetice se numără sediul CJ Olt, Biblioteca Judeţeană Olt, Direcţia pentru Asistenţă Socială. AGERPRES