Proiecte de circa 73 de milioane de euro, pregătite pentru finanţare prin POR de Primăria Piatra-Neamţ

Primăria Piatra-Neamţ are pregătite pentru finanţare, prin Programul Operaţional Regional, 23 de proiecte în valoare totală de aproape 73 de milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă remis de municipalitate.

Proiectele cuprind, între altele, modernizări de străzi, realizarea de piste pentru biciclişti, modernizarea şi extinderea iluminatului public, un sistem de management inteligent al traficului, realizarea a trei grădini publice urbane multifuncţionale şi achiziţia de autobuze electrice. Proiectele care vizează transportul public de persoane vor fi realizate în parteneriat cu Consiliul Judeţean, proprietarul firmei de transport public local.

“Municipiul Piatra-Neamţ se poate dezvolta în următorii 3 ani într-un ritm accelerat prin implementarea proiectelor de investiţii cu finanţare europeană. Din acest motiv, prioritatea momentului pentru municipalitatea pietreană este depunerea de proiecte pentru atragerea fondurilor alocate de Uniunea Europeană”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Edilul a adăugat că în şedinţa următoare a Consiliului Local vor fi supuse aprobării 10 proiecte de hotărâri ce se referă la documentaţii aferente proiectelor cu finanţare europeană. AGERPRES