Primăria municipiului Brăila pune la dispoziţia celor interesaţi, cu titlu gratuit, proiecte pentru trei modele de case, realizate de arhitectul şef al Primăriei, pentru a veni în ajutorul celor doresc să-şi construiască o locuinţă.

Potrivit primarului municipiului Brăila, Marian Dragomir, proiectele sunt realizate de arhitectul şef al Primăriei, Corina Anghelescu, iar pentru o astfel de documentaţie, oferită acum cu titlu gratuit, în mod obişnuit se plătesc sume cuprinse între 2.000 şi 7.000 de euro.

Sunt trei modele de case: casă parter, casă parter plus mansardă şi casă parter plus etaj. Proiectele pot fi descărcate în mod gratuit de pe site-ul Primăriei municipiului, la meniul „Proiecte case tip – gratuit”. Fiecare brăilean care descarcă aceste proiecte poate să le folosească aşa cum au fost gândite ele de Primăria municipiului Brăila, dar pot fi şi adaptate, în funcţie de dorinţele fiecărei persoane. Primăria nu solicită niciun fel de drepturi de autor pentru aceste proiecte„, a declarat Marian Dragomir.

Arhitectul Corina Anghelescu a estimat că realizarea unei construcţii după unul dintre cele trei modele de case ajunge la o valoare medie de 50.000 euro.