Primăria municipiului Hunedoara a câştigat fonduri în valoare de 4,3 milioane de euro, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru trei proiecte ce vizează reabilitarea a două şcoli din oraş şi construirea a 24 de locuinţe sociale, contractele de finanţare fiind semnate de primarul localităţii, Dan Bobouţanu.

Este vorba despre un proiect de eficientizare energetică a clădirii fostei Şcoli Generale nr. 1, de pe b-dul Corvin, despre un proiect pentru construirea a 24 de locuinţe sociale pentru tineri şi despre un altul ce prevede reabilitarea şi modernizarea Şcolii de Muzică.

„De când s-au deschis noile linii de finanţare şi până acum am semnat deja contracte de finanţare pentru mai multe proiecte destinate municipiului Hunedoara, în valoare totală de aproximativ 23 de milioane de euro. Avem pregătite alte proiecte care sunt sau urmează să fie depuse pentru a obţine alte finanţări. Dorinţa noastră este ca, pe exerciţiul financiar european care se derulează până în 2027 să avem proiecte în valoare de cel puţin 100 de milioane de euro. Finanţările europene reprezintă una dintre cele mai bune soluţii pentru revigorarea socială a oraşului şi aş spune, chiar economică, dat fiind faptul că aceste finanţări susţin, până la urmă, locuri de muncă”, a declarat primarul municipiului Hunedoara.

Fosta Şcoală Generală nr. 1 găzduieşte acum, în o parte din spaţii, sediul Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. La etajul I va fi amenajat un centru pentru servicii de formare a forţei de muncă, iar etajul al II-lea, cel mai probabil, va găzdui Biblioteca Municipală Hunedoara.

Cele 24 de locuinţe sociale pentru tineri vor fi construite pe un teren aflat lângă fosta Şcoală Generală nr. 10, şi aceasta făcând obiectul unui proiect pentru care s-a câştigat deja o finanţare.

Clădirea Şcolii de Muzică de pe b-dul 1848, parte a Liceului Teoretic „Traian Lalescu”, nu a beneficiat niciodată de o reabilitare generală, deşi are o vechime mai mare de 40 de ani. La fel şi clădirea fostei şcoli de pe b-dul Corvin.

Primarul municipiului Hunedoara a arătat că administraţia locală are în plan să reabiliteze şi terenurile de pe platforma vechiului combinat siderurgic, prin fonduri atrase din surse europene. AGERPRES