Proiecte de 32 milioane lei cu finanţare europeană au fost semnate de primarul municipiului Satu Mare

ilyes_iuliu_mare.jpgPrimarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, a semnat patru proiecte cu finanţare europeană în valoare de 32 de milioane de lei, lucrările urmând să înceapă în maximum şase luni.
“Am semnat patru proiecte europene în valoare de 32 de milioane de lei, urmează 4-6 luni de muncă foarte grea până la a avea contracte de execuţie şi în maximum şase luni va trebui să pornim lucrările. Este cea mai mare finanţare din momentul de faţă, după proiectul ISPA. Pentru celelalte trei proiecte care urmează să fie semnate, sunt pregătite contractele, mai trebuie să mai rectificăm ceva ca să se semneze”, a declarat Iuliu Ilyes, joi, în şedinţa Consiliului Local.

Contractele au fost semnate la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Vest din Cluj Napoca, fiind contracte de finanţare din cadrul Programului Operaţional Regional, Axa prioritară I – Sprijinirea Dezvoltării Durabile a Oraşelor”, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Cel mai mare proiect, “Descongestionarea traficului din zona centrală a Municipiului Satu Mare prin reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii urbane între pasajul peste calea ferată, platforma industrială pentru accesarea centurii de ocolire nordică” are o valoare totală de 23.150.056 lei şi prevede modernizarea mai multor străzi.

Proiectul ”Centru tehnologic se inovare şi afaceri în municipiul Satu Mare” presupune înfiinţarea unui incubator de afaceri şi are o valoare totală de 4.117.748 lei, proiectul ”Sistem de supraveghere video pentru siguranţa spaţiilor publice din municipiul Satu Mare” are o valoare de 1.548.618 lei iar proiectul ”Centru multifuncţional social al Serviciului Public are Asistenţă Socială Satu Mare” presupune reabilitarea clădirii unei foste centrale termice şi înfiinţarea unui Centru Social, valoarea totală fiind de 3.003.910 lei. AGERPRES