Proiecte de 26 de milioane euro ale Primăriei Satu Mare, admise pentru finanţare de către ADR Nord-Vest

Strategia de Dezvoltare a Municipiului Satu Mare şi Planul de Mobilitate Urbană, ce prevăd proiecte europene în valoare de aproape 27 de milioane de euro, au fost declarate “conforme şi admisibile” de către Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest (ADR Nord Vest), a anunţat Primăria Satu Mare.

Primăria Satu Mare a primit luni o veste excelentă: ADR Nord-Vest a considerat <conforme şi admisibile> Strategia de Dezvoltare a Municipiului Satu Mare şi Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. Practic, ADR Nord-Vest a aprobat astfel proiecte în valoare de 26,8 milioane de euro ale Primăriei Satu Mare ce vor fi implementate în 2018-2020. Din fericire, Primăria Satu Mare a recuperat astfel anii pierduţi în timpul fostului mandat în privinţa pregătirii proiectelor finanţate din fonduri europene“, precizează sursa citată.

Printre proiectele cuprinse în strategie se numără realizarea a două pasarele pietonale şi pentru biciclişti peste râul Someş, a încă două pasarele pentru pietoni în intersecţii aglomerate, a unor piste de biciclişti, asfaltarea unor străzi, achiziţia de autobuze electrice sau hibride şi modernizarea mai multor şcoli. AGERPRES