Trei institutii scolare si patru centre sociale oradene vor fi reabilitate si modernizate, cu o finantare nerambursabila in valoare de peste 29 de milioane de lei, obtinuta pe baza proiectelor depuse de municipalitate.

Primaria Oradea este in curs de precontractare a celor sapte proiecte pentru care urmeaza a se incheia contractele de finantare cu Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest.

In aceste lucrari sunt cuprinse pentru reabilitare, modernizare, extindere si dotari Scoala cu clasele I-VIII „Avram Iancu”, 6,9 milioane lei, Liceul Teologic Reformat “Lorantffy Zsuzsanna” – 6,4 milioane lei, Liceul Teologic Romano-Catolic „Szent Laszlo” – 6,5 milioane lei, Centrul de zi pentru persoane cu scleroza multipla – 2,45 milioane lei, Centrul de Cazare Temporara nr. 1 – 2,9 milioane lei si Centrul social cu destinatie multifunctionala Dignitas – 1,8 milioane lei.

Valoarea totala a acestor proiecte se ridica la 29.464.210,5 lei. Pana in prezent, Primaria Oradea a elaborat si depus, in cadrul Programelor Operationale la care Romania este parte, 22 de proiecte, aflate in diferite stadii de evaluare si contractare. Aceste proiecte vizeaza domenii prioritare ale municipiului, cum sunt infrastructura educationala si cea sociala, alaturi de infrastructura mediului de afaceri si infrastructura de turism. AGERPRES